Veleposlani┼ítvo RS Pri┼ítina /Konzularne informacije /Informacije o schengenskih vizumih /Kje, kdaj in kako predlo┼żiti vlogo za izdajo vizuma? /Kje zaprositi za vizum za kratkoro─Źno bivanje (Tip C)? /

Kje zaprositi za vizum za kratkoro─Źno bivanje (Tip C)?

Slovenija uporablja zunanjega izvajalca za sprejem vlog za izdajo vizumov za kratkoro─Źno bivanje na Kosovu.

Slovenski viza center, ki ga upravlja VFS Global v Pri┼ítini, je odprt od ponedeljka, 19. novembra 2018, in sprejema vloge za kratkoro─Źno bivanje  (vizum C) za Slovenijo in Latvijo.

Slovenski viza center, ki ga upravlja VFS Global, se nahaja naslovu "VICIANUM", Veranda C2.7 ,
Arberia 3 ÔÇô stavba Dumnica,  v Pri┼ítini, Kosovo. Oddaja vizumskih vlog je mo┼żna od 9.00h do 16.00h (od ponedeljka do petka) - razen dr┼żavnih praznikov na Kosovu, ko je center zaprt.

Za oddajo vizumske vloge na Slovenskem viza centru, ki ga upravlja VFS Global ni potrebno imeti termina.

Vloge za izdajo schengenskega vizuma za kratkoro─Źno bivanje lahko naslednje skupine, z vnaprej dogovorjenim terminom po elektronski po┼íti na naslov sloembassy.pristina (at) gov.si, vlo┼żijo na konzularnem oddelku Veleposlani┼ítva Slovenije:
ÔÇó imetniki diplomatskih in slu┼żbenih potnih listov;
ÔÇó dru┼żinski ─Źlani dr┼żavljanov EU in ┼ávice, ki jih zajema Direktiva 2004/38/ES.

V primeru, da je vizumska vloga pomanjkljiva a je vloga za izdajo vizumar dopustna, bodo prosilci prejeli obvestilo o manjkajo─Źih dokumentih in rok za njihovo predlo┼żitev, ki je 3 delovne dni od oddaje vizumske vloge.

Vizumski postopek, ki poteka na Veleposlani┼ítvu Republike Slovenije na Kosovu (─Źe so vsi zahtevani dokumenti predlo┼żeni) traja do 15 dni. Povpre─Źni ─Źas obdelave vizumske vloge je 10 dni.

V nujnih primerih (smrt, nesre─Źa, ki vklju─Źuje dru┼żinskega ─Źlana, itd.) in zato nujnega potovanja v najkraj┼íem mo┼żnem ─Źasu, se obrnite na Veleposlani┼ítvo Slovenije po telefonu ali elektronski po┼íti, da se dogovorite za pospe┼íeno obravnavanje vizumske vloge.

Vizumski center, ki ga upravlja VFS Global sledi navodilom Veleposlani┼ítva Republike Slovenije na Kosovu, kar pomeni, da veleposlani┼ítvo obravna vloge in odlo─Źa o vizumih.

V kolikor ste vizumsko vlogo oddali preko Slovenskega viza centra,ki ga upravlja VFS Globala, lahko vaša vprašanja v zvezi z vizumskim postopkom naslovite na info.sloveniakos(at)vfshelpline.com ali na telefonsko številko 038-412-712, 038-412-812, in sicer od 09:00 do 16:00 (od ponedeljka do petka).

V kolikor ste vizumsko vlogo oddali na konzularnem oddelku Veleposlani┼ítva Slovenije lahko va┼ía vpra┼íanja glede postopka naslovite na sloembassy.pristina(at)gov.si ali na telefonsko ┼ítevilko 00 383 (0) 38 246 255 od 15.00 do 16.00 (ponedeljek- ─Źetrtka).

Informacije o postopku za izdajo vizuma in taksah so objavljene tudi na http://www.vfsglobal.com/Slovenia/Kosovo/english/index.html.

Prosimo upo┼ítevajte, da vloge za izdajo dovoljenja za prebivanje in vloge za nacionalne (dolgoro─Źne) vizume D ne sprejemajo na Slovenskem viza centru, ki ga upravlja VFS Global. Konzularni oddelek Veleposlani┼íta Republike Slovenije na Kosovu sprejema vloge za dovoljenje za prebivanje in vloge za nacionalne (dolgoro─Źne) vizume D, in sicer med delovnim ─Źasom veleposlani┼ítva.

Kdaj zaprositi za vizum za kratkoro─Źno bivanje (tip C)

Kako zaprositi za vizum za kratkoro─Źno bivanje (tip C)?

Kaj moram predlo┼żiti z vlogo za vizum za kratkoro─Źno bivanje (tip C)?