Veleposlani┼ítvo RS Pri┼ítina /Konzularne informacije /Informacije o schengenskih vizumih /Kje, kdaj in kako predlo┼żiti vlogo za izdajo vizuma? /Kdaj zaprositi za vizum za kratkoro─Źno bivanje (tip C) /

Kdaj zaprositi za vizum za kratkoro─Źno bivanje (tip C)?

Vizumsko vlogo lahko vlo┼żite ne prej kot tri mesece pred potovanjem in najkasneje 15 dni pred na─Źrtovanim potovanjem. ─îe vizumsko vlogo oddate manj kot 15 dni pred potovanjem, va┼ía vloga morda ne bo pravo─Źasno obdelana. Predlagamo vam, da pravo─Źasno na─Źrtujete potovanje in zaprosite za vizum.

Vloge za izdajo vizuma se odlo─Źijo v 15 koledarskih dneh. V posameznih primerih se to obdobje lahko podalj┼ía na 30 dni, izjemoma na 60 dni, ─Źe je potrebna podrobnej┼ía obravnava vloge in/ali dodatni dokumenti.

Nekatere Schengenske dr┼żave zahtevajo posvetovanje z njimi glede vlog za izdajo vizuma, ki jih vlo┼żijo dr┼żavljani nekaterih dr┼żav. Postopek posvetovanja lahko za ve─Ź dni odlo┼żi vizumski postopek. Tak┼íno posvetovanje je trenutno potrebno za dr┼żavljane navedenih dr┼żav. Podobno lahko nekatere Schengenske dr┼żave zahtevajo, da so obve┼í─Źene o izdaji vizuma za dr┼żavljane nekaterih tretjih dr┼żav, ki so navedene tukaj.

Poleg tega se priporo─Źa, da vlo┼żite vlogo za izdajo vizuma ob upo┼ítevanju dr┼żavnih praznikov namembne dr┼żave Schengenskega obmo─Źja in dr┼żave, v kateri vlo┼żite zahtevek za vizum. Imetniki vizuma za ve─Źkratni vstop (velja vsaj ┼íest mesecev) lahko vlo┼żijo pro┼ínjo za izdajo novega vizuma pred potekom takega vizuma.

Kje zaprositi za vizum za kratkoro─Źno bivanje (tip C)?

Kako zaprositi za vizum za kratkoro─Źno bivanje (tip C)?

Kaj moram predlo┼żiti z vlogo za vizum za kratkoro─Źno bivanje (tip C)?