Veleposlaništvo RS Priština /Novice /
14.03.2020  

Pomembno obvestilo: Omejeno delovanje konzularnega oddelka Veleposlaništva RS v Prištini od 16.3.2020 do preklica

Obveščamo vas, da je zaradi preprečevanja širjenja koronavirusa, ki povzroča bolezen COVID-19, izvajanje nalog na Veleposlaništvu RS v Prištini omejeno na najbolj nujne konzularne storitve za slovenske državljane.

Na konzularnem oddelku veleposlaništva se do preklica uvajajo naslednji ukrepi:

- konzularni oddelek veleposlaništva do nadaljnjega ne bo sprejemal vlog za dovoljenja za prebivanje, vročal dovoljenj za prebivanje, overjal dokumente in ne bo izvajal drugih konzularnih storitev za tuje državljane;

- informacije se bodo strankam nudile izključno preko elektronske pošte ali preko telefona. V ta namen bo spodaj navedena telefonska številka za konzularne informacije odprta od ponedeljka do četrtka med 15h in 16h.

Elektronski naslov: sloembassy.pristina(at)gov.si (informacije po elektronski pošti se bodo podale v slovenskem, albanskem, srbskem ali angleškem jeziku)

Konzularne informacije po telefonu: +383 38 246 255, od ponedeljka do četrtka med 15h in 16h (informacije po telefonu se bodo podale v slovenskem, srbskem ali angleškem jeziku)

- V nujnih primerih za slovenske državljane, prosimo, da nas predhodno obvestite preko telefona ali elektronske pošte in se dogovorite za termin. Pri tem poudarjamo, da bomo do preklica opravljali le nujne konzularne storitve kot so npr. izdaja potnega lista za vrnitev in izdaja osebnih dokumentov zaradi nujnih zadev. Ostale konzularne storitve za slovenske državljane se do preklica ne bodo izvajale.

Hkrati vas obveščamo, da je Slovenski vizni center, ki ga upravlja VFS Global, zaprt od ponedeljka 16. marca 2020 do preklica. Vizumski center tako ne bo sprejemal vlog za izdajo kratkoročnih vizumov, kot tudi ne bo sprejemal strank za oddajo prstnih odtisov v postopkih pridobivanja dovoljenj za prebivanje.

Ko bo sprejeta odločitev o ponovnem odprtju konzularnega oddelka, bomo le-to objavili na spletni strani veleposlaništva kot tudi na družbenih omrežjih Facebook in Twitter.

V primeru nujne konzularne pomoči slovenskih državljanov lahko le-ti pokličejo izven delovnega časa na dežurno številko +383 (0)49 810 999.