Veleposlaništvo RS Priština /Novice /
14.12.2018  

Dobrodelne aktivnosti slovenskih predstavnikov v misiji EULEX na Kosovem

Dne 6.12.2018 je EULEX organiziral dobrodelno prireditev, na kateri so sodelovali predstavniki lokalne organizacije Rdečega križa, lokalni zaposleni, avstrijska in britanska ambasada ter večina nacionalnih kontingentov, ki delujejo znotraj misije Evropske unije na Kosovu EULEX, med njimi tudi člani slovenskega policijskega kontingenta, ki so k sodelovanju povabili tudi vse druge Slovence, ki opravljajo svoje delo v misiji EULEX izven slovenskega policijskega kontingenta.

Dogodek je potekal v prijetnem vzdušju s številnimi obiskovalci. Slovensko stojnico sta obiskala tudi veleposlanik RS na Kosovu g. Bojan Bertoncelj in njegova namestnica ga. Tina Lampelj.
Na slovenski stojnici so ponudili tipično slovensko hrano in pijačo, vsakemu obiskovalcu so podarili tudi promocijski izdelek in reklamni material s turistično predstavitvijo Slovenije, prav tako pa so popestrili celotno prireditev s prikazom slovenskih narodnih noš.

Na dobrodelni prireditvi so zbirali denarne prispevke v zameno za tradicionalno nacionalno hrano, pijačo in suvenirje, oblačila ter suho in konzervirano hrano. Vsa zbrana sredstva so bila namenjena Rdečemu križu Kosova, ki že več let sodeluje z misijo EULEX in poskrbi, da pomoč dejansko dobijo tisti, ki jo najbolj potrebujejo.