Veleposlaništvo RS Priština /Novice /
14.05.2012  

ZAKONODAJNI REFERENDUMI O ZAKONU O DOPOLNITVAH ZAKONA O DODATNIH INTERVENTNIH UKREPIH ZA LETO 2012

Državni zbor je na seji  20.04.2012 na podlagi Zakona o referendumu in ljudski iniciativi prejel pobudo volivcem za razpis zakonodajnega referenduma o Zakonu o dopolnitvah Zakona o dodatnih interventnih ukrepih za leto 2012, ki je bil sprejet 17.04.2012.

Ker je bilo ugotovljeno, da pobuda izpolnjuje z zakonom določene pogoje, je predsednik Državnega zbora določil, da je prvi dan koledarskega roka za zbiranje podpisov volivk in volivcev v podporo zahtevi za razpis zakonodajnega referenduma o navedenem zakonu, ponedeljek, 30.04.2012. Zadnji dan za zbiranje podpisov pa je nedelja 03.06.2012.

Za zbiranje podpor je pobudnik določil geslo: »PROTI KRŠITVI DOGOVORA O REGRESU«.

V navedenem roku lahko volivci podajo podporo na predpisanem obrazcu. Skladno s 16. b členom ZRLI da volivec svojo podporo z vpisom osebnih podatkov na obrazec za podporo volivca, na katerem je navedeno, da daje podporo pobudi za vložitev zahteve za zakonodajni referendum. Volivec lahko da svojo podporo s podpisom na predpisanem obrazcu samo enkrat.

Za osebe, ki med potekom roka za zbiranje podpisov stalno ali začasno prebivajo v tujini, lahko svojo podporo izrazijo tako, da njihov podpis na predpisanem obrazcu potrdi uradna oseba DKP.

Zainteresirani volivec DKP-ju izroči obrazec podpore, volivec izpolni prvi del obrazca in se lastnoročno podpiše pred uslužbencem DKP. Izpolnjen in potrjen obrazec se volivcu vrne, ta pa ga pošlje pobudniku, ki poskrbi, da se podana podpora zaradi vpisa le-te v računalniško evidenco, pošlje upravni enoti.

Volivci lahko v času od 30.04.2012 do 03.06.2012 podporo razpisu zgoraj omenjenega referenduma predpisanem in potrjenem obrazcu posredujejo na naslov: Sindikat policistov Slovenije, Kidričeva cesta 24b, 3000 Celje.

Obrazec za podporo referendumu so na voljo tudi na Veleposlaništvu Republike Slovenije v Prištini. Volivci lahko obrazce v potrditev Veleposlaništvu Republike Slovenije v Prištini predložijo v času uradnih ur, od ponedeljka do četrtka med 08,00 in 12,00 uro.