Veleposlaništvo RS Priština /Novice /
12.12.2020  

Prevoz blaga na Kosovo v pogojih pandemije COVID-19


Vsi tuji državljani, ki vstopajo v Republiko Kosovo (RKS) in prihajajo iz držav z visokim tveganjem, kamor sodi tudi Slovenija, morajo mejnim organom predložiti negativni test na COVID-19, ki ni starejši od 72h.

Izjema od tega pravila so poklicni vozniki, ki ob upoštevanju protokolov za mednarodni prevoz, ne potrebujejo predložiti negativnega testa.

Vsi mejni prehodi za vstop na Kosovu so odprti.

Mednarodno letališče "Adem Jashari" je odprto. Spletna stran letališča http://www.airportpristina.com/.

Zdravniške ekipe, ki merijo  temperaturo potnikov ob vstopu na Kosovu so prisotne na naslednjih mejnih prehodih:  Merdarë / Merdare, Vërmicë / Vermica, Kulla / Kulina, Hani i Elezit // Elez Han, Jarinjë / Jarinje in Dheu i Bardhë / Bela Zemlja (Konculj) in na mednarodnem letališču "Adem Jashari" Priština.

Več informacij o zadnjih vladnih ukrepih, ki so bili sprejeti dne 12. novembra 2020, je na voljo v angleškem jeziku na TEJ povezavi. Med njimi so navedene tudi druge izjeme, ko ni potrebno predložiti negativnega testa na COVID-19 (npr. tranzit čez ozemlje Kosova idr).

V primeru dodatnih vprašanj se obrnite na konzularni oddelek veleposlaništva na elektronski naslov consular.pristina(at)gov.si, ali preko telefona na (+) 383 38 246 255 (od ponedeljka do četrtka od 15:00-16:00).