Veleposlaništvo RS Priština /Novice /
28.05.2020  

Obvestilo o ponovem pričetku zajema prstnih odtisov v postopkih pridobitve dovoljenj za prebivanje

SHQIP: NJOFTIM: Nga data 1 Qershor 2020 do të fillojmë me termine për dhënien e shenjave të gishtërinjve

Obveščamo vas, da bomo preko zunanjega izvajalca VFS Global dne 1. junija 2020 pričeli s podeljevanjem terminov za zajem prstnih odtisov tistim strankam, ki so s strani Upravnih enot, ki vodijo njihove postopke za izdajo dovoljenj za prebivanje v Sloveniji, prejeli uradno zaprosilo za oddajo prstnih odtisov preko našega Veleposlaništva RS v Prištini.

V nadaljevanju posredujemo navodila za pridobitev termina in oddaje prstnih odtisov:

  • Stranka za pridobitev termina pokliče klicni center zunanjega izvajalca VFS Global na telefonski številki 0900 111 22, od ponedeljka do petka, med 8h in 16 uro. Termin je možno pridobiti le s klicem na navedeno številko.
  • Stranka se na predpisani termin zglasi v VFS centru, ki se nahaja na "Vicianum C.2.7 - Dumnica Building", Arberi v Prištini. V kolikor se stranka na predpisani termin ne zglasi, mora pridobiti nov termin.
  • Stranka mora obveznost zajema prstnih odtisov NUJNO dokazati s kopijo uradnega dopisa pristojne Upravne enote iz Slovenije, ki  za njih vodi postopek za izdajo dovoljenja za prebivanje, iz katerega je  razvidno, da je dotična oseba (ime, priimek, datum rojstva) zaprošena za oddajo prstnih odtisov. Stranka, ki na predpisan termin za zajem prstnih odtisov ne bo prinesla kopije omenjenega dokumenta in to obvezo dokazala, prstni odtisi kljub dodeljenemu terminu ne bodo zajeti. Stranka se mora ob zajemu prstnih odtisov identificirati z veljavnim potnim listom.
  • Taksa VFS Globala za zajem prstnih odtisov je 20 EUR po osebi in se plača na dan termina neposredno pri izvajalcu.