Veleposlaništvo RS Priština /Novice /
13.05.2019  

POMEMBNO OBVESTILO: Oddaja prstnih odtisov v postopkih dovoljenj za prebivanje

Slovenija od 13. maja 2019 uporablja zunanjega izvajalca za zajem prstnih odtisov v postopku pridobivanja dovoljenj za bivanje v Republiki Sloveniji. Prstne odtise lahko oddate na Slovenskem Visa Application Centru, ki ga upravlja VFS Global v Prištini  in se nahaja na Str. Rrustem Statovci št. 36, 10000 v Prištini (nasproti mestnega parka). 

Prstne odtise lahko oddate od ponedeljka do petka,  med 7.30h in 11.00h. Ob oddaji prstnih odtisov je potrebno plačati 20 EUR za storitev VFS. Plačilo je mogoče v gotovini ali z bančno kartico.

POMEMBNO OBVESTILO: Ko bo odločitev sprejeta s strani zadevne upravne enote v Sloveniji, ki je obravnavala vašo vlogo za izdajo dovoljenja za prebivanje,  in pripravljena za vročitev, vas bo Veleposlaništvo Republike Slovenije kontaktiralo na telefonsko številko ali pisno na domači naslov in vas pozvalo, da se osebno zglasite na Veleposlaništvu.

V kolikor vas Veleposlaništvo Republike Slovenije ni kontaktiralo preko telefona ali pisno, to pomeni, da Veleposlaništvo o odločitvi še ni bilo obveščeno oziroma odločitev še ni pripravljena na vročitev.