Veleposlani┼ítvo RS Pri┼ítina /Novice /
14.12.2018  

Dobrodelne aktivnosti slovenskih predstavnikov v misiji EULEX na Kosovem

Dne 6.12.2018 je EULEX organiziral dobrodelno prireditev, na kateri so sodelovali predstavniki lokalne organizacije Rde─Źega kri┼ża, lokalni zaposleni, avstrijska in britanska ambasada ter ve─Źina nacionalnih kontingentov, ki delujejo znotraj misije Evropske unije na Kosovu EULEX, med njimi tudi ─Źlani slovenskega policijskega kontingenta, ki so k sodelovanju povabili tudi vse druge Slovence, ki opravljajo svoje delo v misiji EULEX izven slovenskega policijskega kontingenta.

Dogodek je potekal v prijetnem vzdušju s številnimi obiskovalci. Slovensko stojnico sta obiskala tudi veleposlanik RS na Kosovu g. Bojan Bertoncelj in njegova namestnica ga. Tina Lampelj.
Na slovenski stojnici so ponudili tipi─Źno slovensko hrano in pija─Źo, vsakemu obiskovalcu so podarili tudi promocijski izdelek in reklamni material s turisti─Źno predstavitvijo Slovenije, prav tako pa so popestrili celotno prireditev s prikazom slovenskih narodnih no┼í.

Na dobrodelni prireditvi so zbirali denarne prispevke v zameno za tradicionalno nacionalno hrano, pija─Źo in suvenirje, obla─Źila ter suho in konzervirano hrano. Vsa zbrana sredstva so bila namenjena Rde─Źemu kri┼żu Kosova, ki ┼że ve─Ź let sodeluje z misijo EULEX in poskrbi, da pomo─Ź dejansko dobijo tisti, ki jo najbolj potrebujejo.