Veleposlaništvo RS Priština /Novice /
17.03.2016  

Razpis zakonodajnega referenduma o Zakonu o mednarodni zaščiti - zbiranje podpisov podpore

Predsednik Dušan Cvetko je v imenu Sindikata delavcev migrantov Slovenije, Apače 86, 9253 Apače (v nadaljevanju: pobudnik), v petek, 11. 3. 2016 vložil obvestilo o pobudi volivcem za vložitev zahteve za razpis zakonodajnega referenduma o Zakonu o mednarodni zaščiti (v nadaljevanju: pobuda), ki ga je Državni zbor sprejel na seji 4. 3. 2016. Predsednik Državnega zbora Republike Slovenije je določil, da je prvi dan koledarskega roka za zbiranje podpisov volivcev v podporo zahtevi za razpis zakonodajnega referenduma o Zakonu o mednarodni zaščiti sreda, 16. 3. 2016, zadnji, petintrideseti dan za zbiranje podpisov pa je torek, 19. 4. 2016.

Za zbiranje podpor je določeno geslo:

Zakon o mednarodni zaščiti

V navedenem roku bodo lahko volivci podali podporo na predpisanem obrazcu. Skladno s 16.b členom Zakona o referendumu in o ljudski iniciativi da volivec svojo podporo z vpisom osebnih podatkov na obrazec za podporo volivca, na katerem je navedeno, da daje podporo pobudi za vložitev zahteve za zakonodajni referendum. Volivec lahko da svojo podporo s podpisom na predpisanem obrazcu samo enkrat.

Podporo lahko podajo tudi volivci, ki stalno ali začasno prebivajo v tujini, in sicer tako, da njihov podpis na obrazcu potrdi uradna oseba veleposlaništva.

Volivec izpolni prvi del obrazca in se lastnoročno podpiše pred uradno osebo. Uradna oseba preveri volivčevo identiteto na podlagi vpogleda v osebni dokument in podpis potrdi z lastnoročnim podpisom in žigom DKP na levi strani obrazca.

Volivec tako izpolnjen obrazec podpore pošlje pobudniku na naslov:

Sindikat delavcev migrantov Slovenije – SDMS

Apače 86

9253 Apače