Ambasada e Republikës së Sllovenisë ne Prishtinë /Lajme /

Lajme

23.06.2016  

Dita Kombetare e Republikes se Sllovenise

Ambasada e Republikes se Sllovenise ne Prishtine ka organizuar pritjen per nder te Dites Kombetare Sllovene. Eshte festuar 25 vjetori i shtetesise dhe me kete rast, ambasadori ka mbajtur nje fjalim te shkurter per t'i theksuar ngjarjet e rendesishme te cilat kane mundesuar qe Sllovenija te behet shtet i pavarur. Kosova dhe Sllovenija kane marrdhenije te shkelqyeshme gje qe konfirmon edhe prezenca e rreth 300 mysafireve ne pritjen e organizuar, nder ta edhe Kryeministri i Republikes se Kosoves Dr Isa Mustafa, Ministri i Puneve te Jashtme te Kosoves Dr Enver Hoxhaj, perfaqesues diplomatik, mysafire  te tjere te shquar nga Kosova nga te gjitha fushat si dhe sllovenet qe punojne ne Kosove. Pritja ishte e organizuar me mbeshtetjen e kompanive kosovare dhe sllovene.