Veleposlaništvo RS Priština /Novice /
05.07.2021  

PRIČETEK PONOVNEGA SPREJEMA VIZUMSKIH VLOG ZA KRATKOROČNO BIVANJE (VIZA C) ZA VSE KATEGORIJE

V ponedeljek, 12. julija 2021, bo Veleposlaništvo RS na Kosovu ponovno začelo sprejemati vloge za izdajo schengenskega vizuma za kratkoročno  bivanje (vizum C) za vse kategorije.

Vlogo za izdajo kratkoročnega vizuma lahko oddate prek slovenskega vizumskega centra, ki ga upravlja VFS Global, in se nahaja v Prištini na naslovu "Lidhja e Prizrenit" št. 22, Priština. Oddaja vloge bo mogoče le na podlagi predhodno pridobljenega termina.

Termini za podajo vloge se bodo začeli podeljevati dne 7. julija 2021, in sicer preko telefona na številki 0900 111 22 od 9:00 do 16:00 (od ponedeljka do petka) ali po elektronski pošti na info.sloveniakos(at)vfshelpline.com.

Če ste za termin zaprosili po e-pošti, vam bodo na VFS odgovorili v delovnem času od 9.00 do 16.00. Termin bo veljaven šele po tem, ko bo VFS  od vas prejel pisno potrditev, da potrjujete termin. V kolikor ga ne potrdite, termin ni podeljen.

Pri pridobitvi termina je potrebno navesti ime in priimek prosilca, številko potnega lista, telefonsko številko in navedbo namena prosilčevega potovanja (turizem, obisk družine / prijateljev, poslovno potovanje itd.). 

Vloge za izdajo schengenskega vizuma za kratkoročno bivanje lahko naslednje skupine, z vnaprej dogovorjenim terminom po elektronski pošti na naslov cunsular.pristina(at)gov.si, vložijo na konzularnem oddelku Veleposlaništva Slovenije:
• imetniki diplomatskih in službenih potnih listov;
• družinski člani državljanov EU in Švice, ki jih zajema Direktiva 2004/38/ES.

Vse informacije o dokumentih, ki jih je treba predložiti skupaj z vlogo za izdajo vizuma, najdete na spletni strani veleposlaništva: http://www.pristina.embassy.si/index.php?id=5645

Aktualne informacije o pogojih vstopa v Slovenijo so na voljo na spodnji povezavi. Kosovo je trenutno na zelenem seznamu držav -  https://www.gov.si/teme/koronavirus-sars-cov-2/prehajanje-meja/