Veleposlaništvo RS Priština /Novice /
23.04.2021  

Zbiranje podpisov volivcev v podporo zahtevi za razpis zakonodajnega referenduma o Zakonu o spremembah in dopolnitvah Zakona o vodah

Državljane Republike Slovenije, ki stalno ali začasno prebivajo na Kosovu, obveščamo o zbiranju podpisov volivcev za podporo zahtevi za razpis zakonodajnega referenduma o Zakonu o spremembah in dopolnitvah Zakona o vodah.

Sočasno poteka zbiranje podpisov volivcev za podporo zahtevi dveh pobudnikov.

1. Pobudnik  Gibanje Zdrava družba, Društvo za kakovost zdravja, zanj Gregor Kos
Za zbiranje podpor je pobudnik določil geslo: "VODE NE DAMO", šifra 883. Potrjene obrazce volivci pošljejo na naslov Gregor Kos, Bevkova ulica 10, 1230 Domžale. 
 
2.  Pobudnik Aljoša Petek
Za zbiranje podpor je pobudnik določil geslo: "ZA PITNO VODO", šifra 884. Potrjene obrazce volivci pošljejo na naslov Zavod Raziskovalni inštitut 8. marec, p.p.1717, 1101 Ljubljana

Volivci lahko podporo pobudi podajo na Veleposlaništvu Republike Slovenije v Prištini na predpisanem obrazcu (opcija C) – volivec vlogo podpiše pred uradno osebo veleposlaništva, nato pa vlogo potrdi še uslužbenec veleposlaništva.

Volivec tako izpolnjen in potrjen obrazec podpore sam pošlje pobudniku na naslov pobudnika.
Predsednik Državnega zbora je kot prvi dan roka za zbiranje podpisov volivcev določil torek, 20. 4. 2021, zadnji, petintrideseti dan za zbiranje podpisov, pa je ponedeljek, 25. 5. 2021.

Volivce prosimo da, zaradi omejitve širjenja virusa COVID-19, predhodno najavijo svoj prihod na veleposlaništvo preko elektronske pošte na consular.pristina(at)gov.si.