Veleposlaništvo RS Priština /Novice /
29.03.2021  

Pomembno obvestilo: Omejeno delovanje konzularnega oddelka Veleposlaništva RS v Prištini od 30.3.2021 do preklica

Obveščamo vas, da je zaradi preprečevanja širjenja koronavirusa, ki povzroča bolezen COVID-19, izvajanje nalog na Veleposlaništvu RS v Prištini omejeno na najbolj nujne konzularne storitve za slovenske državljane.

Na konzularnem oddelku veleposlaništva se do preklica uvajajo naslednji ukrepi:

- konzularni oddelek veleposlaništva do nadaljnjega ne bo vročal dovoljenj za prebivanje in ne bo izvajal drugih konzularnih storitev za tuje državljane;

- vsi do sedaj podeljeni termini za vročanje dovoljenj za prebivanje so odpovedani, novi termini bodo podeljeni, ko bo sprejeta odločitev o sproščanju ukrepov vstopa v Slovenijo.

- informacije se bodo strankam nudile izključno preko elektronske pošte ali preko telefona. V ta namen bo spodaj navedena telefonska številka za konzularne informacije odprta od ponedeljka do četrtka med 15h in 16h.

Konzularne informacije po telefonu: +383 38 246 255, od ponedeljka do četrtka med 15h in 16h (informacije po telefonu se bodo podale v slovenskem, srbskem ali angleškem jeziku)

Elektronski naslov: consular.pristina(at)gov.si (informacije po elektronski pošti se bodo podale v slovenskem, albanskem, srbskem ali angleškem jeziku)

Ko bo sprejeta odločitev o ponovnem odprtju konzularnega oddelka, bomo le-to objavili na spletni strani veleposlaništva kot tudi na družbenih omrežjih.