Ambasada e Republikës së Sllovenisë ne Prishtinë /Lajme /

Lajme

26.06.2014

Dita Kombëtare e Republikës së Sllovenisë

Ambasada Sllovene ka organizuar me 25.qershor 2014 pritjen me rastin e festimit të Ditës Kombëtare të Republikës së Sllovenisë. Në pritje kanë marrur pjesë rreth 300 mysafirë të shquar nga Kosova  si dhe të komuniteteve...


22.05.2014

Dita Ndërkombëtare e Diplomacisë Sllovene

Më 22 maj 1992 është  shënuar Dita e diplomacisë sllovene, kur shteti i ri i pavarur, Republika e Sllovenisë, iu bashkua familjes së madhe të vendeve anëtare të Organizatës së Kombeve të Bashkuara. Duhet të theksohet se,...


21.05.2014

Pritja në nder të Dekanës së Fakultetit Ekonomik të Ljubljanës

Më 20. Maj 2014, Ambasadori slloven ka organizuar pritjen në nder të profesoreshës Metka Tekavčič, Dekane e Fakultetit Ekonomik të Ljubljanës dhe profesoreshës Tea Petrin. Në pritjen e ambasadorit ishin prezent zëvendesministri i...


15.05.2014

Ligjerata në Fakultetin Filozofik – Departamenti i Shkencave Politike

Ambasadori slloven z. Miljan Majhen mbajti sot ligjeratë studentave të Fakultetit Filozofik – Departamenti i Shkencave Politike në Universitetin e Prishtinës, me rastin e shënimit të ''Ditës së Europës''  me temën ''10 vite...


13.05.2014

Trajnimi i nëpunësve civil të Kosovës – procesi i liberalizimit të vizave

Mbrëmë ka filluar trajnimi i 18 nëpunësve civil kosovar nga Qendra për Ardhmërin Evropiane dhe Ministria e Punëve të Brendshme të Sllovenisë. Seminari do të mbahet nga datat 12. deri më 16.maj në Prishtinë. Ambasadori slloven,...


07.02.2014

Panairi i ëmbëlsirave

Filantropija e Kosovës ka organizuar Panairin e ëmbëlsirave për t'i ndihmuar fëmijëve me aftësi të kufizuara. Ambasada ishte pjesëmarrëse në panairin e organizuar, me ëmbëlsira tradicionale sllovene, të përgatitura nga...


30.01.2014

Ministri i Shëndetësisë pranoi ambasadorin

Prof.dr. Ferid Agani, Ministër i Shëndetësisë pranoi sot ambasadorin Miljan Majhen. Ministri dhe ambasadori biseduan për potencialet e bashkëpunimit në fushën e shëndetësisë në mes të dy shteteve.


17.01.2014

Ministri i Kulturës, Rinisë dhe Sportit pranoi ambasadorin

Memli Krasniqi, Ministër i Kulturës, Rinisë dhe Sportit pranoi ambasadorin Majhen. Ministri dhe ambasadori biseduan për potencijalet e bashkëpunimt në mes të dy shteteve në fushën e kulturës.


27.12.2013

Festimi i Ditës së Pavarësisë dhe Bashkimit

Ushtarët slloven me rastin e Ditës së Pavaresisë dhe Bashkimit organizuan festim në kampin Villagio. Ambasadori i Sllovenisë Miljan Majhen mbajti fjalimin, përgëzoi ushtarët për punën e tyre dhe i uroi ata për vazhdimin e...


19.12.2013

Ministri Jakič vizitoi trupat sllovene

Ministri i Mbrojtjes Roman Jakič vizitoi trupat sllovene në Kosovë me 18. Dhjetor. Ai i falemnderoi ushtarët për punën e tyre në Kosovë. Ministri u takua me z. Ceku, ministër i Forcës së Sigurisë së Kosovës. Ata diskutuan për...


Shfaqur rezultatet 91 në 100 që brenda 113