Ambasada e Republikës së Sllovenisë ne Prishtinë /Lajme /

Lajme

06.03.2015

Përvjetori i 17. i Ushtrisë Ҫlirimtare të Kosovës

Në kazermën ushtarake Adem Jashari në Prishtinë, dje ka filluar komemoracioni tre ditor i quajtur Epopeja e Ushtrisë Ҫlirimtare të Kosovës. Kryeministri i Republikës së Kosovës Dr. Isa Mustafa mbajti fjalimin në të cilin lavdëroi...


27.02.2015

Zëvendëskryeministri priti ambasadorin në takim

Zëvendëskryeministri dhe  Ministri i Kulturës, Rinisë dhe Sportit z. Kujtim Shala, priti ambasadorin slloven në takim. Që të dytë diskutuan për mundësitë e bashkëpunimit në fushën e kulturës në mes dy...


26.02.2015

Takimi me Ministrin e Infrastrukturës

Ministri për Infrastrukturë z. Lutfi Zharku ka pranuar në takim Ambasadorin slloven dhe drejtorin e aviokompanisë Adria Airways. Në takim është diskutuar për mundësit e shtrirjes së aktiviteteve të Adria Airways-it në tregun...


02.02.2015

Përfaqësuesit e ESNAF-it, shoqatës së biznismenëve dhe zejtarëve, takuan ambasadorin slloven në Prishtinë

Përfaqësuesit e ESNAF-it, shoqatës së biznismenëve dhe zejtarëve, takuan ambasadorin e Republikës së Sllovenisë në Prishtinë. Ata diskutuan për mundësit e promovimit si dhe të zgjerimit të bashkëpunimit të bizneseve nga Slovenia...


21.01.2015

Parta Group Seminari

Parta Group nga Sllovenija në bashkëpunim me Venz company nga Kosova, mban seminarin dyditor për partnerët potencial nga Kosova. Seminari paraqet  mundësi potenciale për pjesëmarrësit për tu informuar me trendet në fushën e...


31.10.2014

Shëtitja tradicionale –'' Zbulimi i hershëm = Mbijetesë ''

Sot në Prishtinë u mbajtë Shëtitja tradicionale –'' Zbulimi i hershëm = Mbijetesë '' nën patronazhin e Presidentës së Republikës së Kosovës, znj Atifete Jahjaga, në partneritet me Asamblen komunale të Prishtinës, me qëllim të...


31.10.2014

Arritja e Kontigjentit të 30. të Armatës Sllovene

Me 30 tetor është mbajtur ceremonija solemne e pranim-dorëzimit të detyrës nga Kontigjenti i 29. në Kontigjentin e 30. të Armatës Sllovene. Ambasadori slloven në Prishtinë shprehu falemnderim dhe mirënjohje Kontigjentit të...


06.10.2014

Performanca e violinistit slloven Miha Pogačnik në rezidencën e Ambasadorit slloven në Prishtinë

Të shtunën, me 4. Tetor 2014, në rezidencën e ambasadorit slloven në Prishtinë, performoi violinisti i famshëm slloven dhe ambasador i kulturës, Miha Pogačnik. Motoja e performancës së tij është, që të ndërlidh muzikën me...


26.06.2014

Dita Kombëtare e Republikës së Sllovenisë

Ambasada Sllovene ka organizuar me 25.qershor 2014 pritjen me rastin e festimit të Ditës Kombëtare të Republikës së Sllovenisë. Në pritje kanë marrur pjesë rreth 300 mysafirë të shquar nga Kosova  si dhe të komuniteteve...


22.05.2014

Dita Ndërkombëtare e Diplomacisë Sllovene

Më 22 maj 1992 është  shënuar Dita e diplomacisë sllovene, kur shteti i ri i pavarur, Republika e Sllovenisë, iu bashkua familjes së madhe të vendeve anëtare të Organizatës së Kombeve të Bashkuara. Duhet të theksohet se,...


Shfaqur rezultatet 61 në 70 që brenda 91